Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    01Jun2023
    Zo bekleed je netjes de bovenste traptrede

    Zo bekleed je netjes de bovenste traptrede

    Door: StairscompanyReacties: 0

    Als je zelf je trap gaat renoveren kun je kiezen uit verschillende trapdecors die passen bij je interieurstijl. Vloerdelen kunnen qua kleur afwijken van het trapdecor, dus moet je bij traprenovatie nadenken hoe je het totaalplaatje mooi en passend maakt. Daar zijn drie mogelijkheden in: een uitlooptrede monteren, een overzettrede monteren of de vloer doorleggen.

    Trap afwerken met een uitlooptrede

    Een uitlooptrede is een stuk trapneus dat je tegen de bovenste trede van de trap monteert. Bij een uitlooptrede van Stairscompany zit een aluminiumstrip. Hiermee verbind je de bovenste trede met de vloer. De strip zit bevestigt in de uitlooptrede en valt over de vloer heen. Het aluminiumprofiel is zilverkleurig, wat tevens dient als extra stukje veiligheid. Zo zie je altijd het punt waar de trap begint en voel je dat ook wanneer je er met je voeten opstaat. Eventueel kun je het in een andere kleur spuiten, afhankelijk van jouw interieurwensen.

    Trap afwerken met uitlooptrede

    Overzettrede monteren op de bovenste trede

    Er zijn trappen die een bovenste trede hebben die een stuk doorlopen en al op dezelfde hoogte als de vloer liggen. Als je een uitlooptrede gebruikt om de trap af te werken, zal een deel van de oude trap zichtbaar blijven.

    Om de vloer en de trap netjes op elkaar af te stemmen zijn er twee mogelijkheden: de vloer doorleggen tot aan het begin van de trap of een overzettrede monteren op de bovenste trede. Omdat in deze situatie de vloer en de trap al gelijk zijn in hoogte, zul je een stukje uit de bovenste traptrede moeten wegfrezen (tenzij je de vloer nog moet gaan leggen, dan kun je eventueel de vloer ophogen).

    Als je een overzettrede gaat gebruiken kun je rekening houden met een ruime centimeter om uit de bovenste trede te frezen. Overzettreden van Stairscompany hebben een dikte van 8 millimeter. Met de overige millimeters hou je speling, omdat de laag montagelijm de positie van de overzettrede iets zal verhogen. Zodra je de trede hebt gemonteerd, kun je eventueel nog een afwerkprofiel monteren tussen de overzettrede en de vloer.

    Vloer doorleggen in het trapdecor

    Bovengenoemde opties zijn geschikt als je trap en vloer een afstekende kleur hebben. Wil je echter het decor van de trap samenbrengen met de vloer? Kies dan voor vloerdelen in dezelfde stijl als het trapdecor. Voor de aansluiting kun je zowel de methode met de uitlooptrede als met de overzettrede gebruiken. Welke van de twee opties je kiest, ligt eraan of je een zichtbare aluminiumstrip op de trap wilt.

    Vloerdelen van Stairscompany werken als kliklaminaat. Het enige verschil is dat de vloerdelen inkepingen hebben aan de lange zijden en dus niet aan de kopse kant.

    Wil je een paar extra ogen laten meekijken om de situatie van jouw bovenste traptrede te beoordelen? Neem dan contact met ons op en stuur een foto door, dan geven we gericht advies hoe je zelf de bovenste traptrede netjes kunt afwerken.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €400,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.