Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    09Jun2022
    Mixen met stootborden? Dit zijn onze favoriete trappen!

    Mixen met stootborden? Dit zijn onze favoriete trappen!

    Je hebt net een huis gekocht of bent van plan te gaan verbouwen. Je gaat nadenken over je interieur. Wat voor vloer wil ik? In welke kleur verf ik de muren? En hoe ga ik zelf mijn trap renoveren? Terechte vragen als je zoekt naar een passende woonstijl. Wist je dat je jouw woonstijl kan benadrukken met hoe je jouw trap renoveert?

    Een manier om dat te doen is door te kiezen voor stootborden in een ander decor dan je traptreden. Dat is mogelijk bij alle doe-het-zelf traprenovatiesets van Stairscompany. We zetten onze favoriete combinaties van overzettreden en stootborden voor je op een rijtje.

    1. Witte stootborden

    Oké, witte stootborden zijn natuurlijk het meest voor de hand liggend en je hebt er waarschijnlijk weleens over nagedacht. Waarom benoemen we het dan toch? Omdat wit nooit verveelt.

    Er bestaat bijna geen trapdecor waar witte stootborden niet bij passen. Het wit zorgt voor een duidelijk contrast met de traptreden. Hierdoor krijgt je trap een speels karakter en oogt hij luchtiger.

    Neem bijvoorbeeld Stairscompany Panther Oak, het zwarteiken trapdecor, met witte stootborden. Dit geeft een enorm contrast waardoor de trap meteen opvalt. Ook handig; de zwarte overzettreden van Panther Oak passen bij de meeste vloeren. Daarom is dit één van de populairste trapcombinaties.

    Contrast heb je ook als je witte stootborden combineert met Coffee Oak. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit dessin een koffiekleur. Coffee Oak heeft een exclusieve look, zeker met stootborden in hetzelfde dessin. Maar net zoals met Panther Oak kun je dit doorbreken door wit te kiezen als tegentreden.

    Witte stootborden passen ook bij natuurlijkere trapdessins, zoals Living Oak of Grizzly Oak. Als je jouw interieur een moderne twist wilt geven met een natuurlijk eiken uitstraling, dan is dit absoluut een aanrader. De trap oogt fris en eigentijds. Ook voelt de trap meteen heel ruimtelijk aan door het gebruik van lichte en natuurlijke kleuren.

    2. Stootborden in betonlook

    De betonlook is hip. Steeds vaker zie je behalve de populaire visgraatvloeren ook betonnen gietvloeren. Zo’n vloer is natuurlijk smaakmaker bij een industriële woonstijl. Een doe-het-zelf traprenovatie in betonlook versterkt deze stijl.

    We hebben twee bijzondere combinaties hiervoor. Beton op beton, en beton op steen. Stairscompany heeft twee betonlook traprenovaties, namelijk Intense Concrete en Weathered Concrete. Tegen mensen die twijfelen tussen de betonlooks zeggen we het volgende: ga voor beide!

    Door Weathered Concrete stootborden te combineren met Intense Concrete overzettreden creëer je een betonnen trap die je niet vaak op Pinterest tegenkomt. Het kleurverschil is duidelijk en maakt jouw trap uniek. Heb je een gietvloer of laminaatvloer in betonlook? Reken dan maar op een hoop complimentjes als je voor deze trap kiest.

    Of kom eens verrassend uit de hoek en combineer betonlook met terrazzo. Terrazzo is misschien niet het eerste waaraan je denkt bij het zelf renoveren van je trap, maar het heeft absoluut zijn charme. Door te kiezen voor Stylish Terrazzo stootborden van Stairscompany en die te combineren met betonlook traptreden garanderen we je een trap uit duizenden.

    3. Maak het knus met donkere stootborden

    De combinaties die we tot nu toe hebben besproken zijn allemaal met een lichtere kleur stootbord. Is dit dan de vuistregel voor een mooie en unieke trap? Nee. Integendeel zelfs, een donkere kleur stootborden is net zo welkom. Het geeft de trap een stijlvolle uitstraling en past perfect in een warm aangekleed interieur.

    Onze favoriet? Grizzly Oak overzettreden met Panther Oak stootborden. Daarmee bekleed je jouw hele trap met een houtnerf en behoud je het natuurlijke karakter. Dit mag natuurlijk ook met andere dessins overzettreden! Zo is  Mocca Oak net zo mooi met zwarte stootborden.

    4. Strak en luxueus

    Ten slotte behandelen we een wat elegantere trap. Wil je een strak, modern interieur? Wat dacht je van een zwart-grijzen trap! Zeker als je een zwarte of grijze vloer wilt en bijvoorbeeld kiest voor stalen deuren voegt deze trap iets toe aan je woonstijl.

    De Stairscompany trapdecors waar je mee aan de slag kunt zijn Panther Oak en Dove Oak. Het eikenzwart van Panther Oak geeft de luxueuze uitstraling. Het grijs eiken van Dove Oak staat hiermee subtiel in contrast. Eerlijk, zelf vinden wij dit één van de mooiste combinaties.

    Wat je nog meer kunt doen

    Denk je na het lezen en zien van deze voorbeelden ‘’ja leuk, maar dit is het allemaal nét niet’’? Geef dan je eigen draai aan de trap. Zo kun je de witte stootborden van Stairscompany schilderen in elke kleur die je maar wilt.

    Bij het samenstellen van jouw eigen traprenovatie set kun je selecteren welke stootborden je wilt. Je kunt elk dessin uit onze collectie selecteren. Dus verras jezelf, verras je vrienden en familie, en verras ons ook! Wees creatief en maak je trap zoals niemand anders die heeft. Wil je verschillende kleurcombinaties met eigen ogen zien? Vraag dan kleurstalen aan.

    Wil je advies over kleurcombinaties voor jouw trap? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee!

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €400,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.