Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    11Oct2023
    Naden dichten bij traprenovatie: hoe en waarom

    Naden dichten bij traprenovatie: hoe en waarom

    Door: StairscompanyReacties: 0

    Het dichten van de naden zorgt ervoor dat de gerenoveerde trap er verzorgd uitziet. Als je zelf aan de slag gaat met een doe-het-zelf traprenovatieset, kom je er tijdens het monteren misschien achter dat sommige naden iets te groot zijn. Soms is dat ook nodig, bijvoorbeeld als je wat meer speling nodig hebt om een draaiende overzettrede te monteren.

    Dat kan echter wel zorgen voor een zichtbare naad die je liever niet ziet. Door deze naden te dichten met Stairscompany kleurkit geef je de trap de finishing touch. De kleurkit is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren, waardoor er altijd een matcht met de kleur van jouw overzettreden.

    Tip: heb je witte wangen en stootborden? Gebruik dan ook witte kleurkit. Op die manier oogt de trap strakker. Hetzelfde geldt voor zwarte wangen en stootborden: gebruik dan zwart.

    17% voordeel
    Accessoires voordeelpakket - trapspin - 10x traplijm - afdichtingskit
     

    Accessoires voordeelpakket - trapspin - 10x traplijm - afdichtingskit

      
    Monteer je trap als een professionele monteur met het Stairscompany accessoires ..
    145,45 124,50
    Stairscompany kleurkit - Tube 310 ml
     

    Stairscompany kleurkit - Tube 310 ml

      
    Voor het afdichten van de trap hebben wij voor ieder decor een bijpassende Stair..
    13,95

     

    Langere levensduur

    Het dichten van de naden heeft nog een heel belangrijk praktisch voordeel: het zorgt voor een langere levensduur van de trap. Overzettreden van Stairscompany zijn voorzien van een CPL topcoating die waterafstotend is. Wanneer vocht in de naden terecht komt, kan de coating zijn werk niet doen. Op den duur kan dit betekenen dat de laminaat overzettreden gaan werken. Dat wil je natuurlijk niet, dus we raden aan om de naden altijd te dichten met een bijpassende kleurkit.

    Tips voor een strakke kitnaad

    ✅ Zorg er altijd eerst voor dat het oppervlakte stof- en vochtvrij is. Op die manier hecht de kit het best.

    ✅ Zorg dat de spuitmond op de koker ongeveer even groot is als de naad. Zo verspil je niet onnodig veel kit.

    ✅ Gebruik een kitpistool een anti-leksysteem heeft of dat niet nadruppelt. Daardoor knoei je beduidend minder, wat het eindresultaat sterk bevorderd.

    ✅ Probeer zoveel mogelijk in een vloeiende en gelijkmatige beweging de kit aan te brengen.

    ✅ Houd de kitspuit niet té schuin. Dan kan het voorkomen dat er te weinig kit in de naad terecht komt. Probeer een hoek van ongeveer 45 graden aan te houden.

    ✅ De overtollige kit kun je op verschillende manieren verwijderen. Bij de trapspin zit een kitplaatje waar je de resten mee kunt verwijderen. Je kunt het ook doen met een vinger of een kitspatel.

    ✅ Voor de meeste trappen heb je slechts één tube kleurkit nodig. Ga je meer trappen renoveren, of verwacht je meer kit nodig te hebben (omdat je naden bijvoorbeeld groot zijn)? Bestel dan een tube kleurkit extra.

     

     

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €400,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.