Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    28Feb2023
    PVC traprenovatie of laminaat? Dit is onze keuze!

    PVC traprenovatie of laminaat? Dit is onze keuze!

    Door: StairscompanyReacties: 0

    Wanneer je jouw trap wilt gaan renoveren, sta je voor een belangrijke keuze: welk materiaal ga je gebruiken? We begrijpen we dat deze keuze soms lastig kan zijn. De twee meest voorkomende vormen zijn laminaat en PVC. Wij zijn van mening dat je jouw trap het beste kunt renoveren met laminaat overzettreden. Daarom geven we informatie over de voordelen van trap laminaat ten opzichte van PVC traprenovatie.

    Duurzaamheid
    Een van de belangrijkste voordelen van trap laminaat ten opzichte van PVC is de duurzaamheid. Laminaat is gemaakt van meerdere lagen hout die samengeperst worden onder hoge druk. Hierdoor ontstaat een sterk en slijtvast product dat jarenlang meegaat. PVC daarentegen, is gemaakt van kunststof en kan sneller slijten en beschadigen. Daarnaast is laminaat bewerkelijker dan PVC, waardoor het zagen van de overzettreden eenvoudiger is en je dus minder kans hebt om te verzagen.

    Bij Stairscompany vind je overzettreden voor hoogwaardige traprenovatie. Onze laminaat traptreden zijn speciaal ontworpen om langdurig intensief gebruik te weerstaan, zodat je jarenlang kunt genieten van een gerenoveerde trap zonder zorgen over slijtage. Daarom geven we 10 jaar garantie op overzettreden en stootborden.

    Uitstraling en variatie
    Laminaat traprenovatie biedt een breed scala aan uitvoeringen en stijlen. Bij Stairscompany hebben we een uitgebreid assortiment laminaat traptreden in verschillende kleuren, patronen en houtsoorten. Of je nu gaat voor een moderne, klassieke of landelijke uitstraling, met onze laminaat traptreden creëer je altijd de gewenste sfeer.

    PVC traprenovatie kent minder variatie in design en kan daardoor minder goed aansluiten bij je interieurwensen. Bovendien heeft laminaat een meer natuurlijke uitstraling dan PVC, waardoor de trap een warmere en meer authentieke sfeer krijgt.

    Onderhoud en hygiëne
    Laminaat is een onderhoudsvriendelijk materiaal. Het is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek en milde schoonmaakmiddelen. Hierdoor blijft de trap er altijd fris en schoon uitzien. Bovendien is laminaat een hygiënische keuze, omdat het materiaal geen stof en allergenen aantrekt.

    Een trapbekleding met PVC vergt eveneens weinig onderhoud, maar kan gevoeliger zijn voor krassen en beschadigingen. Daarom dien je met een PVC trap voorzichtiger te werk te gaan bij het schoonmaken.

    Prijs-kwaliteitverhouding
    Hoewel PVC traprenovatie in de meeste gevallen iets duurder is dan laminaat, biedt traplaminaat een betere prijs-kwaliteitverhouding. De investering in laminaat is op de lange termijn beter, omdat het materiaal sterker, duurzamer en beter bestand is tegen slijtage. Bovendien zorgt de hoogwaardige traprenovatie voor een blijvende meerwaarde aan je woning.

    Milieuvriendelijkheid
    Laminaat is een milieuvriendelijkere keuze dan PVC. Het productieproces van laminaat is minder belastend voor het milieu en het materiaal is recyclebaar. Daarnaast is laminaat grotendeels gemaakt van houtvezels, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dit betekent dat het kappen van bomen voor de productie van traplaminaat geen negatieve impact heeft op het milieu.

    PVC daarentegen, wordt geproduceerd uit aardolie, een niet-hernieuwbare grondstof. Bovendien kunnen bij de productie en verwerking van PVC schadelijke stoffen vrijkomen, wat nadelig is voor het milieu en de gezondheid.


    Traprenovatie met laminaat overzettreden biedt dus belangrijke voordelen ten opzichte van PVC traprenovatie. Het is een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk materiaal met een prachtige, natuurlijke uitstraling. Bij Stairscompany vind je een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige doe-het-zelf traprenovatiesets.

     

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €400,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.