Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    09Nov2023
    Zo bekleed je grote, diepe traptreden

    Zo bekleed je grote, diepe traptreden

    Door: StairscompanyReacties: 0

    Als je zelf je trap gaat renoveren, wil je natuurlijk niet tegen verrassingen aanlopen. Als je een trap hebt met één of meerdere draaien, is het misschien verrassend voor je dat je treden hebt die heel diep zijn. Zo diep, dat de Stairscompany overzettreden zelfs te klein zijn. Gelukkig is daar een makkelijke oplossing voor.

    Hoe weet je de maat van je traptreden?

    In dit filmpje laten we zien hoe je jouw traptreden opmeet voor traprenovatie. Als je deze methode aanhoudt, heb je altijd de juiste maat. Stairscompany heeft overzet traptreden in een 100 x 30 cm en 130 x 38 cm variant. Houd er rekening mee dat dit de buitenmaten zijn. De binnenmaten, zonder de trapneus, zijn 100 x 28,8 cm en 130 x 36,8 cm.

    Wat als een traptrede dieper is dan 37 cm?

    Wanneer je traptrede dieper is dan 37 cm kom je waarschijnlijk een hoekje tekort om de originele traptrede volledig te bekleden. In onderstaande schets is dit afgebeeld in het gekleurde vak. Meet vanaf de trapneus de diepte tot het verste punt van de traptrede. Zorg dat je loodrecht meet vanaf de trapneus, zoals afgebeeld.

    Opmeten traptreden

    De oplossing: verbindingsveertjes

    Verbindingsveertjes zijn een stukje MDF waarmee je twee stukken overzet traptrede met elkaar verbind. Op die manier maak je de traptrede dus dieper. Je schuift het veertje eenvoudig in de groef aan de achterzijde van de overzettrede. Vervolgens gebruik je een reststuk van een reeds verzaagde trede om deze ook in verbindingsveertje te schuiven. Nu kun je de overzettrede gaan aftekenen met de trapspin. Gebruik wat tape voor de zekerheid dat de stukken niet zullen schuiven als je de overzettrede op maat gaat zagen. In dit filmpje zie je hoe je een verbindingsveertje toepast.

     

    Vragen over verbindingsveertjes en traptreden

    Hoeveel sets heb ik nodig?
    Een set verbindingsveertjes bestaat uit 4 veertjes van 40 cm. De veertjes kun je eenvoudig op de juiste lengtemaat afknippen. In één set zit dus 160 cm. In de praktijk is dit voldoende voor een gemiddelde trap met één of twee kwartdraaien. Twijfel je? Meet dan de lengte van de achterzijde van de trede, zoals hieronder afgebeeld. Tel alle lengtes bij elkaar op en bepaal of dit meer dan 160 cm is.

    Lengte traptreden opmeten

    Moet ik extra overzettreden bestellen?
    Wanneer je 4 à 5 traptreden hebt die je moet verlengen met een verbindingsveertje, raden we aan om een extra overzettrede te bestellen. Wanneer je 3 of minder treden hebt die zo groot zijn, haal je de vulling normaalgesproken altijd wel uit zaagresten.

    Is er een scheiding zichtbaar in de traptrede als ik dit doe?
    Minimaal. Zet de twee trededelen zo dicht mogelijk op elkaar. Daarnaast hebben Stairscompany trapkleuren het voordeel dat ze een houtnerf hebben of uit meerdere kleuren bestaan. Daardoor is de scheiding voor het oog vrijwel onzichtbaar.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €400,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.