Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    10Mar2023
    Zelf je trap bekleden? 6 tips voor een gelikt resultaat

    Zelf je trap bekleden? 6 tips voor een gelikt resultaat

    Door: StairscompanyReacties: 0

    Steeds meer mensen bekleden zelf hun trap. Zelf je trap bekleden heeft namelijk voordelen. Sowieso kun je op iets wat je zelf maakt trots zijn. Traprenovatie is een nauwkeurig vak waar je bij moet opletten, maar wel iets wat je zelf kunt doen. Dat maakt het des te leuker om bij familie en vrienden te pronken met je zelf bekleedde trap!

    Daarnaast ben je met klussen die je zelf doet altijd voordeliger uit dan als je iets laat uitbesteden. In deze dure tijd is het logisch om op zoek te gaan naar manieren om op verbouwkosten te besparen. Een doe-het-zelf traprenovatie biedt dan uitkomst.

    Maar je trap zelf bekleden kan best spannend zijn. Dat begrijpen we. Daarom geven we je een aantal tips waarmee je een prachtige bekleding op je trap tovert.

    Tip 1: Kies een mooie trapbekleding met behulp van een kleurstaal

    Voordat je begint met het bekleden van je trap maak je de keuze welk trapdecor je graag wilt gebruiken. Een kleur op een scherm kan heel anders uitzien in het echt. Ook de plek waar de trap van de trap in huis heeft invloed op de kleur. Is er bijvoorbeeld veel of weinig daglicht op de trap?

    Om een realistisch beeld van de trapkleur te krijgen, raden we je aan een kleurstaal aan te vragen. Je ontvangt een stukje trapdecor, waardoor je de daadwerkelijke kleur kunt beoordelen op je eigen trap.

    Tip 2: Neem de tijd om zelf je trap te bekleden

    Oké, je hebt alles in huis en bent klaar om aan de slag te gaan. Een goed moment om je bewust te maken van de meest voorkomende fout die mensen maken: overhaast werken. Traprenovatie is geen klusje dat je even op een vrije zaterdag tussendoor doet. Gun jezelf de tijd, dat komt het eindresultaat ten goede.

    Meet en zaag daarom op je gemak. Twijfel je over een bepaalde maat die je hebt gemeten? Meet dan een keertje extra voor de zekerheid. Als je dat doet ben je een heel eind op weg.

    Tip 3: Gebruik betrouwbaar gereedschap

    Bij de meeste klussen in huis geldt: goedkoop is duurkoop. Bij traprenovatie is dat niet anders. Gebruik de benodigdheden die wij aanraden. In ons artikel over het op maat zagen van overzettreden vind je informatie over welke zagen geschikt zijn en in het accessoires voordeelpakket vind je alles wat je verder nodig hebt voor een professionele montage.

    Tip 4: Zelf onderkant van de traptreden bekleden

    Als je je trap hebt bekleed, kan het soms zijn dat je onder de bovenste treden onafgewerkte stukjes ziet als je van beneden naar boven kijkt. Dit verhelp je heel eenvoudig door de onderkant van de treden te bekleden met resten uit stootborden.

    Stootborden van Stairscompany hebben een hoogte van 20 centimeter, waardoor je altijd resten overhoudt. Die strips kun je gebruiken om de onderkant van de traptreden te bekleden. Je hoeft dus niks extra te bestellen hiervoor!

    Onderkant traptreden bekleden

    Tip 5: Uitstekende zijkanten afwerken

    Soms kan het zijn dat de zijkanten van de overzettreden zichtbaar blijven na het bekleden van de trap. Dat kan bijvoorbeeld doordat je een trede hebt die uitsteekt en dus niet volledig verbonden is met de wangen of de boom.

    Het kan ook voorkomen als je een draaiende trede niet goed schuin hebt ingezaagd. Je zult dan een stukje ruw laminaat zien, wat natuurlijk minder mooi is.

    Je kunt deze zijkanten afwerken met kantlaminaat. Dat is een fineer die je tegen de zijkant plakt. Kantlaminaat is verkrijgbaar in alle tredekleuren.

    Zelf trap bekleden en afwerken met kantlaminaat

    Tip 6: Leg de vloer in dezelfde kleur als de trap

    Vaak kies je een trapdecor op basis van de vloer, zodat beiden met elkaar matchen. Ligt er nog geen vloer, of overweeg je een nieuwe vloer? Denk dan eens aan een laminaatvloer die volledig aansluit op de trapbekleding!

    Bij Stairscompany zijn bijpassende vloeren verkrijgbaar in dezelfde decors als de overzettreden. Op die manier zorg je ervoor dat de trap één is met je interieur.

    Mijn traprenovatieset samenstellen

    Tijd om je trap zelf te bekleden

    Ben je overtuigd om zelf je trap te gaan bekleden? Kies eerst welk trapdecor past in je interieur. Bestel daarna je doe-het-zelf traprenovatie set en volg de instructies en tips die we je meegeven. Met jouw handen en een beetje hulp van Stairscompany maak je zelf een prachtige trap waar je trots op kunt zijn.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €400,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.